Tο RADSHOP συνεχίζει να εξυπηρετεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ και στην περίοδο περιορισμού κυκλοφορίας
ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ - ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ
ΤΟΜΟΙ 81-100
ΜΠΛΕ ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  24 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο μπλε χαλκηδόνιος είναι μια ημιδιαφανής, μικροκρυσταλλική ποικιλία του ορυκτού διοξειδίου του πυριτίου η οποία προκύπτει
από τον συνδυασμό του χαλαζία με τον μογκανίτη. Αποτελεί αγαπημένο ορυκτό πολλών χαρακτών πολύτιμων λίθων και σχεδιαστών κοσμημάτων λόγω του εντυπωσιακού του χρώματος, το οποίο οφείλεται στη μοριακή σκέδαση.
ΓΡΑΝΑΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ
Οι γρανάτες είναι μια τεράστια ομάδα ορυκτών με παρόμοιες φυσικές ιδιότητες και κρυσταλλικές δομές, αλλά διαφορετική χημική σύσταση. Πωλούνται χωρίς να υποστούν καμία επεξεργασία και χρησιμοποιούνται ως πολύτιμοι λίθοι εδώ και 5.000 χρόνια.
ΔΟΛΟΜΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο δολομίτης είναι ένα ορυκτό αποτελούμενο από ανθρακικό ασβέστιο και μαγνήσιο που συναντάται συχνά σε ιζηματογενή και μεταμορφωμένα πετρώματα και σε υδροθερμικές φλέβες. Αποτελεί πολύ σημαντική πηγή οξειδίου του μαγνησίου και χρησιμοποιείται στη μεταλλουργική και τη χημική βιομηχανία.
ΡΟΥΜΠΙΝΙ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Το ρουμπίνι είναι η κόκκινη ποικιλία του κορούνδιου και αποτελεί έναν από τους γνωστότερους πολύτιμους λίθους στον κόσμο. Οι προσμείξεις ορισμένων μετάλλων έχουν την ικανότητα να κάνουν τα ρουμπίνια να φθορίζουν. Η αξία των δειγμάτων που προέρχονται από τη Μιανμάρ μπορεί να φτάσει τα μερικά εκατομμύρια ευρώ.
ΑΡΓΥΡΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο άργυρος ή ασήμι είναι ένα λευκό, μαλακό και εύκαμπτο μέταλλο που συνήθως δεν σχηματίζει φυσικούς κρυστάλλους. Θεωρείται μέταλλο υδροθερμικής προέλευσης και έχει μεγάλη οικονομική αξία καθώς είναι σπάνιο στη φύση. Ξεχωρίζει για την ηλεκτρική και θερμική του αγωγιμότητα, οι οποίες είναι μεγαλύτερες από αυτές οποιουδήποτε άλλου μετάλλου.
ΑΒΕΝΤΟΥΡΊΝΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο αβεντουρίνης είναι μια ημιδιαφανής ποικιλία του χαλαζία που περιέχει άφθονα εγκλείσματα άλλων ορυκτών με πλακοειδές ή λεπιοειδές σχήμα. Εμφανίζει ένα λαμπερό οπτικό φαινόμενο γνωστό ως «αβεντουρινισμός» και χαίρει μεγάλης εκτίμησης ως πολύτιμος λίθος. Τα πράσινα δείγματα είναι τα δημοφιλέστερα.
ΜΑΛΑΧΙΤΗΣ 
ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο μαλαχίτης είναι ένα ορυκτό γνωστό για το έντονο πράσινο χρώμα του και για τη χαρακτηριστική του ζώνωση που αποτελείται από ομόκεντρους κύκλους. Σχηματίζεται συνήθως σε ασβεστολιθικές αποθέσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων. Θεωρείται επίσης πολύτιμος λίθος.
ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο μαγγανίτης είναι ένα ορυκτό με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο το οποίο σχηματίζει πρισματικούς κρυστάλλους που εμφανίζονται σε ομάδες. Συναντάται σε υδροθερμικές αποθέσεις χαμηλής θερμοκρασίας και σε ιζηματογενείς αποθέσεις. Κατά τους προϊστορικούς χρόνους χρησιμοποιούνταν ως χρωστική ουσία, καθώς και για το άναμμα της φωτιάς.
ΧΙΟΥΛΑΝΔΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο χιουλανδίτης είναι ένα από τα πιο κοινά ορυκτά της ομάδας των ζεόλιθων (αργιλοπυριτικά ορυκτά). Περιλαμβάνει πέντε διακριτά ορυκτά που ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο λόγω της διαφορετικής περιεκτικότητάς τους σε ασβέστιο, νάτριο, κάλιο, στρόντιο και βάριο. Εμφανίζεται συχνά με τη μορφή πλακωδών κρυστάλλων διαφορετικού πάχους.
ΑΝΥΔΡΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο ανυδρίτης σχηματίζεται σε ιζηματογενείς λεκάνες, στις ακτές, σε υδροθερμικές φλέβες, σε αποθέσεις ορυκτών σουλφιδίων και σε δόμους άλατος. Μετατρέπεται σε γύψο σε συνθήκες υγρασίας και χρησιμοποιείται ως οικοδομικό υλικό.
ΙΑΣΠΙΣ 
ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο ίασπις είναι μια μικροκρυσταλλική ποικιλία χαλαζία η οποία περιέχει πολλές προσμείξεις και συναντάται στις σχισμές των ηφαιστειακών πετρωμάτων. Ο ίασπις λεοπάρδαλη ξεχωρίζει για τους κυκλικούς, ομόκεντρους δακτυλίους διαφόρων χρωμάτων που διαθέτει, οι οποίοι θυμίζουν το δέρμα αυτού του άγριου ζώου.
ΑΡΣΕΝΟΠΥΡΊΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο αρσενοπυρίτης είναι το πιο άφθονο από τα ορυκτά που περιέχουν αρσενικό και επιπλέον αποτελεί το κύριο μετάλλευμα του στοιχείου αυτού. Συναντάται συνήθως σε ιζηματογενή, μεταμορφωμένα και πυριγενή πετρώματα. Αποτελεί κοινό ορυκτό, αν και κάποιες φορές εμφανίζεται σε πολύ μικρές ποσότητες.
ΒΙΣΜΟΥΘΙΟ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Το βισμούθιο είναι ένα χημικό στοιχείο με σύμβολο Bi και ατομικό αριθμό 83. Συναντάται σε πολύ περιορισμένες ποσότητες μέσα σε μεταλλεύματα άλλων ορυκτών όπως ο χρυσός, ο άργυρος, ο μόλυβδος, ο ψευδάργυρος και το βολφράμιο. Συχνά χρησιμοποιείται για την παρασκευή μεταλλικών κραμάτων.
ΑΕΡΙΝΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο αερινίτης είναι ένα πυριτικό ορυκτό που ανήκει στην ομάδα των πυρόξενων, καθώς συναντάται σε πυριγενή και μεταμορφωμένα πετρώματα. Σχηματίζεται σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, μεταξύ των 110 °C και των 250 °C. Κατά τη διάρκεια του 11ου, 12ου και 13ου αιώνα χρησιμοποιούνταν ως μπλε χρωστική στη ρομανική ζωγραφική.
ΟΛΙΒΙΝΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο ολιβίνης είναι μια ομάδα ορυκτών που σχηματίζουν πετρώματα. Αν και πρόκειται για πολύ κοινά ορυκτά, τα δείγματα καλής ποιότητας και οι κρύσταλλοι μεγάλου μεγέθους σπανίζουν. Χρησιμοποιείται σε μεταλλουργικές διαδικασίες και η ποικιλία του που θεωρείται πολύτιμος λίθος ονομάζεται «περίδοτο».
ΣΠΟΔΟΥΜEΝΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο σποδουμένης αποτελεί τμήμα των πυριγενών και μεταμορφωμένων πετρωμάτων. Συνήθως συναντάται σε πηγματίτες πλούσιους σε λίθιο και τραβάει την προσοχή λόγω του πλεοχρωισμού των κρυστάλλων του. Μπορεί να κοπεί ως πολύτιμος λίθος και αποτελεί πηγή καθαρού λιθίου για την κατασκευή επαναφορτιζόμενων μπαταριών.
ΜΟΡΓΚΑΝIΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο μοργκανίτης είναι μια ποικιλία της βηρύλλου με μια γκάμα αποχρώσεων του ροζ που οφείλονται στην παρουσία ιχνών μαγγανίου. Σχηματίζεται σε γρανιτικούς πηγματίτες και οι κρύσταλλοί του μπορεί να φτάσουν σε μεγάλα μεγέθη. Σήμερα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους πολύτιμους λίθους στον κόσμο.
ΒΙΟΤΙΤΗΣ
+θήκη 6ης εικοσάδας

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο βιοτίτης αποτελεί μια ομάδα ορυκτών σκούρου χρώματος που συναντώνται κυρίως σε πυριγενή πετρώματα, αν και βρίσκονται επίσης σε ιζηματογενή πετρώματα και ψαμμίτες. Τα συνηθέστερα ορυκτά αυτής της ομάδας είναι οι μαρμαρυγίες όπως ο αννίτης, ο φλογοπίτης, ο σιδηροφυλλίτης και ο ιστονίτης.
ΒΩΞΙΤΗΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο βωξίτης δεν είναι ορυκτό, αλλά ιζηματογενές πέτρωμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε αργίλιο. Πρόκειται μάλιστα για την κυριότερη πηγή αυτού του μετάλλου στον κόσμο. Εδώ και χρόνια ταξινομείται ανάλογα με την εμπορική του εφαρμογή ως μεταλλουργικός, λειαντικός, συγκολλητικός, χημικός ή πυρίμαχος.
ΣΕΛΗΝΟΛΙΘΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Με το όνομα «σεληνόλιθος» είναι γνωστή μια οικογένεια άστριων που ξεχωρίζει επειδή εμφανίζει το οπτικό εφέ του αδουλαιισμού. Ο αδουλαιισμός παράγεται μετά από κοπή των δειγμάτων σε καμπουσόν και αποτελεί ένα λαμπύρισμα μαργαριταρένιου λευκού ή γαλάζιου φωτός στην στρογγυλεμένη τους επιφάνεια.
ΧΡΥΣΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ο χρυσός είναι ένα ευγενές μέταλλο χρυσοκίτρινου χρώματος που στα αρχαία χρόνια αποτέλεσε δημοφιλές υλικό για την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων και κοσμημάτων. Στις μέρες μας χρησιμοποιείται πρωτίστως στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών και αποτελεί σημαντικό ανταλλακτικό μέσο λόγω της μεγάλης αξίας του.